کد مطلب: 26372

گزارش چهارمین همایش ملَی میثاق علوی

شنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۷

چهارمین همایش ملَی میثاق علوی با موضوع "پایبندی اعضای خانواده به رعایت حقوق متقابل و نقش آن در تحقق سبک زندگی اسلامی" توسط مدرسه علمیه حضرت خدیجه(سلام الله علیها) و با همکاری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، مرکز تحقیقات امام علی(علیه السلام) و مدرسه علمیه الغدیر در تاریخ چهارشنبه 97/12/15 برگزار گردید.

خلاصه گزارش چهارمین همایش ملَی میثاق علوی

 

مشروح گزارش چهارمین همایش ملّی میثاق علوی در فایل پیوستی زیر قابل رویت می باشد.

 سرکار خانم فضایلی مدیر حوزه علمیه حضرت خدیجه(س) و دبیر همایش، ضمن خوش‏آمد گویی به حضار بیان نمود: دبیرخانه همایش ملّی میثاق علوی از سال ۹۰ با هدف دستیابی به الگوی حقیقی سبک زندگی آغاز به کار کرد و پس از هم اندیشی با اساتید توانست سه دوره همایش با موضوعات "اخلاق عملی در آیینه کلام علوی"، "صدق در نهج البلاغه" و "حقوق در نهج البلاغه" را برگزار کند و دستاوردهای عملی همچون تدوین فرهنگ نامه صدق در نهج البلاغه را ارائه دهد.

وی موضوع چهارمین همایش ملّی میثاق علوی را پایبندی اعضای خانواده به حقوق متقابل برشمرد و گفت: این پژوهش با هدف بررسی جایگاه خانواده در اسلام و ضرورت و اهمیت این نهاد در پیشبرد اهداف دینی و اعتلای سلامت جامعه شکل گرفته است.

وی از جمله محورهای این همایش را پایبندی اعضای خانواده به حقوق متقابل، شناخت حقوق متقابل والدین و فرزندان، شناخت حقوق همسران، چگونگی پایبندی به حقوق و رابطه پایبندی به حقوق متقابل با ارتقای سبک زندگی بیان کرد.

سرکار خانم فضائلی با بیان اینکه نهاد خانواده بنا به اقتضائات روحی و روانی افراد شکل گرفته است، اظهار کرد: هنوز کارشناسان نتوانستند تعریف واحدی از این نهاد اجتماعی ارائه دهند؛ بررسی علمی خانواده با آسیب‌های مختلفی روبرو بوده و تا زمانی که به یک شناخت جامع از این نهاد نرسند، بررسی علمی آن امکان پذیر نخواهد بود.

اگر بخواهیم این نهاد را به درستی بشناسیم راه رسیدن به آن شناخت برنامه ها و دستورالعمل‏هایی است که دین اسلام بیان کرده است.

دبیر همایش با بیان اینکه عباد الرحمن از منظر قرآن کریم کسانی هستند که نسبت به نهاد خانواده و اصلاح و پیشرفت جامعه اهتمام می‌ورزند، تصریح کرد خداوند در قرآن کریم می‌فرماید که آفرینش زوجین از یک حقیقت نشئت گرفته است و جاذبه فوق العاده بین آنها قرار داده شده تا در کنار هم آرامش گیرند.

مدیر حوزه علمیه حضرت خدیجه(س) با بیان اینکه خانواده در مکتب اسلام بر مبنای غایت‌مداری، خد‏اباوری و فرجام‏باوری استوار است، گفت: آنچه نظام حقوقی خانواده در اسلام را از سایر مکاتب جدا می‏کند توجه به حوزه حقوق در پرتو اخلاق مداری است که سبب شکل‌گیری رحمت و مودت و ایجاد سکینه بین روابط اعضای خانواده می‌شود و این همان گمشده جوامع مختلف است.

سرکار خانم احمدی دبیر علمی همایش و از اساتید برجسته حوزه نکاتی را پیرامون مقالات ارائه شده و داوری مقالات ایراد نمودند.

جناب آقای دکتر رحیم پور ازغدی سخنرانی پیرامون موضوع همایش ایراد کردند و در پایان چنین اظهار داشتند: در چله دوم انقلاب باید وارد حوزه تمدن سازی اسلامی شویم و وارد مرحله ای شویم که مسئله مطرح کنیم و دیگران جواب ها را بیان کرده و غرب و شرق عالم آن را بررسی کنند.

در این همایش سرکار خانم دکتر اشرف بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی طی سخنانی با اشاره به موضوع این همایش گفت: اگر حقوق متقابل افراد نسبت به یکدیگر رعایت شود می‏توانیم سبک زندگی اسلامی را رعایت کنیم،اندیشمندان از 130 سال قبل بحث سبک زندگی را مطرح کردند و این موضوع شامل مؤلفه ‏های مختلف از جمله باورها، اعتقادات و بسیاری از مسایل دیگر می‏شد.

در ادامه این همایش نفرات برتر به ترتیب به ارائه مقالات خود پرداختند و از آنها تقدیر به عمل آمد.

رتبه اول؛ جناب آقای دکتر محمد عترت دوست با موضوع "مراحل و مؤلفه های بنیادین الگوی سبک زندگی اسلامی از منظر قرآن کریم"

رتبه دوم؛ سرکار خانم‏ها اکرم باسخا، حکیمه ایزدی، زهرا تقوایی نجیب و راحله مقصود علی با موضوع "نقش و جایگاه اذن زوج در مورد ورود زوجه به فضای مجازی"

رتبه سوم؛ جناب آقای دکتر محمّد جابر قنبری با موضوع "آسیب شناسی قانونی حقوق متقابل زوجین در سبک زندگی اسلامی"

در ادامه همایش بعد از اقامه نماز و ...  پنل‏های تخصصی از ساعت ۱۳ تا 15 به شرح ذیل برگزار گردید.

پنل 1: راهکارهای پایبندی  به حقوق متقابل در خانواده

دبیران: جناب آقای دکتر محمود جنیدی جعفری، سرکار خانم تعادلی

پنل2: مصادیق حقوق متقابل والدین و فرزندان (تربیت جنسی)

دبیران: جناب آقای دکتر محمّد کمیل حسینی، سرکار خانم فاطمه احمدی

پنل 3: مصادیق حقوق متقابل والدین و فرزندان (پرورش عقلانی ـ فلسفه کودک)

دبیران: سرکار خانم دکتر آمنه بختیاری، سرکار خانم دکتر زهرا امّی، سرکارخانم دکترکبری فرجی

و از حاشیه های همایش ...

    نمايش مقاله

    نمايش تصوير

    نمايش اخبار